Buurtmaaltijden


Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoord op de meeste vragen. Mocht je nog andere vragen hebben, neem dan contact op met info@buurtmaaltijden.nl

Veelgestelde vragen

Bezorging

Wij bezorgen op zondag en woensdag onze maaltijden, tussen 16:00 en 22:00. Jij kan zelf aangeven op welke dag jij jouw maaltijden wilt ontvangen. Je kan natuurlijk ook 2 keer per week maaltijden laten bezorgen. 

We werken hard om ervoor dat zorgen dat je in heel Nederland onze maaltijden kan bestellen. Voor nu bezorgen wij alleen nog in de stad Utrecht. 

Je kan je hier aanmelden voor de wachtlijst, en dan ontvang je van ons bericht wanneer we bij jou kunnen bezorgen. 

Wij rekenen €4,99,- bezorgkosten. Dit is omdat wij graag CO2-neutraal willen bezorgen. Zo kunnen wij dat betaalbaar houden. 

Bestellen

De prijs van de maaltijd bedraagt tussen de  € 8,49 en € 12,99. Dit is afhankelijk van het aantal maaltijden dat jij bestelt.  

Bij een proefbox krijg jij eenmalig het aantal maaltijden dat jij bestelt. Bij een abonnement is dat wekelijks. Daarnaast kunnen wij bij een abonnement werken met glazen schalen, waardoor er minder verpakkingsafval is. 

De voordelen van een abonnement:

  • Het is goedkoper
  • De verpakkingen zijn circulair 
  • Jij hoeft je nooit meer zorgen te maken om gezonde, gevarieerde voeding. 

Elke zaterdag inventariseren wij de bestellingen voor de komende week. (zondag en woensdag) Als jij voor vrijdagavond 23:59 bestelt, ontvang jij die week nog jouw maaltijden. 

Productie

Bij het bereiden van de maaltijden werken wij met mensen met een afstand tot de samenleving. Onder begeleiding van professionele koks bieden wij hen een plek om weer actief deel te nemen aan de samenleving. Op deze manier zorgen wij ervoor dat iedereen mee kan doen.

Wij blijven onze recepten testen en vernieuwen. Hierbij focussen we ons op vooral op vers, lokaal en gezond voedsel. Elke week bieden wij 5 verschillende veganistische maaltijden aan.

Wij doen ons best om zo veel mogelijk te variëren, maar sommige gerechten zullen vaker terugkomen. 

Mijn aanmelding

In de eerste periode gaan wij alleen in de stad Utrecht bezorgen. Zodra wij de beste, meest duurzame vervoerder hebben gevonden, gaan wij ook buiten Utrecht onze maaltijden bezorgen. Klik hier om je aan te melden voor de wachtlijst als je buiten Utrecht woont. 

In jouw overzicht kun je bij ‘gegevens wijzigen’ onder het kopje ‘abonnement’ je abonnement eenvoudig aanpassen. Als je ‘automatisch verlengen’ uit zet, pauzeer je je abonnement.

Zodra je weer maaltijden wilt ontvangen, kan je met hetzelfde knopje je abonnement weer activeren. 

Wij hopen niet dat het zo ver komt, maar opzeggen kan natuurlijk altijd. Je kunt opzeggen via je account of per mail. Je zit bij ons niet vast aan een abonnement en je kunt je wekelijks afmelden.

Waarom?

Bij BuurtMaaltijden zijn we op een missie om de samenleving gezonder te maken. Wij bestaan uit een groep gedreven mensen die willen bewijzen dat het gezonder, duurzamer en inclusiever kan. Zonder dat je concessies hoeft te doen.