Buurtmaaltijden

Over ons

Een bericht van de oprichter

Toen we BuurtMaaltijden begonnen wilden we, tijdens de lockdown, via gezonde maaltijden in contact komen met de meest kwetsbare buurtbewoners. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een startup met de ambitie om een duurzame organisatie te creëren, waarbij de balans tussen winst en de lange termijn impact bijdraagt aan een duurzame samenleving. Deze ambitie vertaalt zich in onze missie: 

Bij BuurtMaaltijden zijn we op een missie om de samenleving gezonder en inclusiever te maken. 

Ons verhaal

Door corona moest de horeca op 16 maart 2020 haar deuren sluiten. Initiatiefnemer Erwin besloot de volgende dag om de verse producten bij de horeca zaken in Utrecht op te halen. De producten werden op de eerste dag uitgedeeld aan de mensen in de wijk die het goed konden gebruiken.

Het idee om BuurtMaaltijden te maken voor de mensen in de wijk Overvecht sloeg aan. Binnen twee weken stonden er drie keer per week beroepskoks met hun creatieve handjes in de keuken te wapperen.
Al snel kwamen we erachter dat er vooral behoefte was aan meer verbinding. Niet alleen in Overvecht, maar in heel Utrecht ontstond tijdens de lockdown een grote behoefte aan meer verbinding. Daarom besloten we om op bevrijdingsdag in heel Utrecht een actie op te zetten.

We ontvingen veel positieve reacties en de aanmeldingen stroomden binnen. Veel bekende en betrokken Utrechters haakten aan op het idee en al snel was “vrijheid met een BuurtMaaltijd” een feit. Met de inzet van meer dan 100 vrijwilligers hebben we op één dag meer dan 1.100 maaltijden in Utrecht gratis bezorgd. Deze succesvolle actie hebben we tijdens de donkere decemberdagen herhaald. Het decemberdiner overtrof al onze verwachtingen.

De onvoorwaardelijke inzet van de enorme club vrijwilligers heeft ertoe geleid dat we zowel de Utrechtse vrijwilligerstrofee als de nationale vrijwilligersprijs in ontvangst hebben mogen nemen.

Inmiddels zijn we meer dan 20.000 maaltijden verder. Om onafhankelijker te worden van fondsen en subsidies zijn we naast onze sociale activiteiten een commerciëlere strategie aan het voeren om onze impact te vergroten. De impact maken we op de volgende drie gebieden: 

  • Wij maken het makkelijker om gezond te eten.
  • Wij werken verpakkingsvrij.
  • Wij creëren plekken voor mensen met een afstand tot de samenleving.

Wij maken de wereld gezonder, duurzamer en inclusiever. Zonder consessies
Vacatures

Start-up hacker (co-founder)

Maak impact door vegetarisch en gezond eten toegankelijker te maken, waarbij de maaltijden verpakkingsvrij zijn en er plekken worden gecreëerd voor mensen met een afstand tot de samenleving.
Wij zijn opzoek naar een co-founder om onze commerciële tak verder te laten groeien.

Bezorger

Wil jij graag iets betekenen voor andere mensen? Wil jij dankbaar werk doen? Wil jij hiermee bijdragen aan een gezonder, duurzamer en inclusiever Utrecht? En doe je dat het liefste op een actieve manier? Dan is deze vacature voor jou!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom buurtmaaltijden? Laat dan hier je email achter!