Buurtmaaltijden

Over ons

Bij BuurtMaaltijden zijn we op een missie om de samenleving gezonder te maken. Wij bestaan uit een groep gedreven mensen die willen bewijzen dat het gezonder, duurzamer en inclusiever kan. Zonder dat je concessies hoeft te doen.

 

Onze Historie

Door corona moest de horeca op 16 maart 2020 haar deuren sluiten. Initiatiefnemer Erwin besloot de volgende dag om de verse producten bij de horeca zaken in Utrecht op te halen. De producten werden op de eerste dag uitgedeeld aan de mensen in de wijk die het goed konden gebruiken.

Het idee om BuurtMaaltijden te maken voor de mensen in de wijk Overvecht sloeg aan. Binnen twee weken stonden er drie keer per week beroepskoks met hun creatieve handjes in de keuken te wapperen.

Al snel kwamen we erachter dat er vooral behoefte was aan meer verbinding. Niet alleen in Overvecht, maar in heel Utrecht ontstond tijdens de lockdown een grote behoefte aan meer verbinding. Daarom besloten we om op bevrijdingsdag in heel Utrecht een actie op te zetten.

We ontvingen veel positieve reacties en de aanmeldingen stroomden binnen. Veel bekende en betrokken Utrechters haakten aan op het idee en al snel was “vrijheid met een BuurtMaaltijd” een feit. Met de inzet van meer dan 100 vrijwilligers hebben we op één dag meer dan 1.100 maaltijden in Utrecht gratis bezorgd. Deze succesvolle actie hebben we tijdens de donkere decemberdagen herhaald. Het decemberdiner overtrof al onze verwachtingen.

De onvoorwaardelijke inzet van de enorme club vrijwilligers heeft ertoe geleid dat we zowel de Utrechtse vrijwilligerstrofee als de nationale vrijwilligersprijs in ontvangst hebben mogen nemen.

Inmiddels zijn we meer dan 20.000 maaltijden verder en hebben we van ons burgerinitiatief een sociale onderneming gemaakt!

Wij maken de wereld gezonder, duurzamer en inclusiever. Zonder consessies
Vacatures

Marketingmedewerker (stagiair)

Heb jij de ambitie om tijdens je stage hét verschil te maken? En bij te dragen aan een duurzamere wereld? Volg jij een commerciële studie? Zoek jij een passende stage waarbij je veel praktische werkervaring opdoet als aanvulling op je studie? Dan zit je bij BuurtMaaltijden op het juiste adres!

Social Work (stagiair)

Vind jij het belangrijk om mee te bouwen aan een inclusievere samenleving? Zit jij in het eerste of tweede jaar van je studie social work en wil jij ontdekken hoe het in de praktijk werkt? Zoek jij een passende stage waarbij je veel praktische werkervaring opdoet als aanvulling op je studie? Dan zit je bij BuurtMaaltijden op het juiste adres!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom buurtmaaltijden? Laat dan hier je email achter!